Hladna juha od rajčice odličan je izbor za predjelo, ali i međuobrok. Pripremite ovu kremastu i osvježavajuću hladnu juhu od rajčice i uživajte.
Sastojci potrebni za hladnu juhu od rajčice su:
- 1 kg rajčice
- baguette
- 2 krastavca
- mali luk (nasjeckani)
- 3 režnja češnjaka
- paprika
- 2 žlice crvenog vinskog octa
- 100 ml maslinovog ulja
- sol, papar
Hladna juha od rajčice priprema:
Da bi najlakše ogulili rajčice, prokuhajte vodu i zatim stavite rajčice u tu vodu na 1 minutu.
Postupak pravljenja hladne juhe od rajčica:
Namočite kruh u malo vode, izvadite i osušite.
Stavite rajčice, kruh, krastavce, luk, češnjak i papar u blender . Blendajte dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte ocat i blendajte dok se ne uklopi, a nakon toga ako želite možete juhu i procijediti.
Zatim dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i blendajte dok se ne sjedini.
Nakon što sve dobro izblendate, prelijte hladnu juhu od rajčice u posudu, začinite po ukusu i stavite u hladnjak neka se dobro ohladi.