Recept i priprema /

Gulaš od krumpira odličan izbor za glavno jelo

Image

Želite pripremiti gulaš od krumpira? Za ovaj autentični gulaš od krumpira potreban je samo lonac i 10 sastojaka.

11.8.2023.
11:02
VOYO logo

Gulaš od krumpira tradicionalno je toplo jelo nalik varivu od krumpira u gustom umaku i tradicionalno se jede s tamnim kruhom od dizanog tijesta. Pogledajte kako se priprema i dodajte ga u svoj tjedni meni.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, oguljena i sitno narezana
  • 4 češnja češnjaka, oguljena i sitno nasjeckana
  • 4-5 krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • 3 žličice slatke paprike u prahu
  • 800 ml temeljca od povrća
  • 3 žlice pasirane rajčice
  • 1-2 žlice kukuruznog škroba
  • 60 ml vode
  • sol i mljeveni papar

Kako se priprema gulaš od krumpira?

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno narezan luk i nasjeckani češnjak te pržite dok luk ne postane staklast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte narezane krumpire, slatku papriku i dimljenu papriku te dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.

Ulijte temeljac od povrća i dodajte pastu od rajčice. Pustite da smjesa zavrije, zatim smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka dok krumpiri ne omekšaju.

U maloj posudi razmutite kukuruzni škrob u vodi dok ne dobijete glatku pastu. Kad su krumpiri gotovi, umiješajte pripremljenu pastu od kukuruznog škroba u lonac kako biste zgusnuli umak. Nastavite kuhati nekoliko minuta dok umak ne postane gušći.

Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite gulaš od krumpira topao, posut svježim nasjeckanim peršinom ili korijanderom, uz kriške svježeg kruha ili kao samostalni obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo