Gulaš od krumpira tradicionalno je toplo jelo nalik varivu od krumpira u gustom umaku i tradicionalno se jede s tamnim kruhom od dizanog tijesta. Pogledajte kako se priprema i dodajte ga u svoj tjedni meni.
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka, oguljena i sitno narezana
- 4 češnja češnjaka, oguljena i sitno nasjeckana
- 4-5 krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
- 3 žličice slatke paprike u prahu
- 800 ml temeljca od povrća
- 3 žlice pasirane rajčice
- 1-2 žlice kukuruznog škroba
- 60 ml vode
- sol i mljeveni papar
Kako se priprema gulaš od krumpira?
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno narezan luk i nasjeckani češnjak te pržite dok luk ne postane staklast.
Dodajte narezane krumpire, slatku papriku i dimljenu papriku te dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.
Ulijte temeljac od povrća i dodajte pastu od rajčice. Pustite da smjesa zavrije, zatim smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka dok krumpiri ne omekšaju.
U maloj posudi razmutite kukuruzni škrob u vodi dok ne dobijete glatku pastu. Kad su krumpiri gotovi, umiješajte pripremljenu pastu od kukuruznog škroba u lonac kako biste zgusnuli umak. Nastavite kuhati nekoliko minuta dok umak ne postane gušći.
Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite gulaš od krumpira topao, posut svježim nasjeckanim peršinom ili korijanderom, uz kriške svježeg kruha ili kao samostalni obrok.