Gulaš od hobotnice sa slanutkom pripremite i poslužite kao glavno jelo. Ovo je jelo koje će oduševiti sve ljubitelje hobotnice, ali i one koji će to tek postati. Kako se radi gulaš od hobotnice sa slanutkom?
Gulaš od hobotnice sa salanutkom sastojci:
- 1 kg hobotnice, očišćene
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 nasjeckana luka
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 lista lovora
- litra i pol pilećeg temeljca
- 1/2 litre crnog vina
- 1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
- 1/2 kg slanutka iz konzerve
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
- 2 žlice nasjeckanog perišina
- sol
- papar
Gulaš od hobotnice sa salanutkom priprema:
Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu. Nakon toga je ocijedite i ohladite. Hladnu hobotnicu narežite na komade.
Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, češnjak i lovor. Pržite par minuta. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Zatim slijedi rajčica, sol, papar, hobotnica i temeljac.
Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte slanutak i kuhajte još 15 minuta. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.
Gulaš od hobotnice sa slanutkom je spreman za posluživanje.