Jela s hobotnicom /

Gulaš od hobotnice sa slanutkom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Gulaš od hobotnice sa slanutkom jelo je s kojim ne možete pogriješiti. Donosimo recept kako se priprema gulaš od hobotnice sa slanutkom.

22.1.2023.
12:08
Pixabay
VOYO logo

Gulaš od hobotnice sa slanutkom pripremite i poslužite kao glavno jelo. Ovo je jelo koje će oduševiti sve ljubitelje hobotnice, ali i one koji će to tek postati. Kako se radi gulaš od hobotnice sa slanutkom?

Gulaš od hobotnice sa salanutkom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg hobotnice, očišćene
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana luka
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 lista lovora
  • litra i pol pilećeg temeljca
  • 1/2 litre crnog vina
  • 1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
  • 1/2 kg slanutka iz konzerve
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
  • 2 žlice nasjeckanog perišina
  • sol
  • papar

Gulaš od hobotnice sa salanutkom priprema:

Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu. Nakon toga je ocijedite i ohladite. Hladnu hobotnicu narežite na komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, češnjak i lovor. Pržite par minuta. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Zatim slijedi rajčica, sol, papar, hobotnica i temeljac.

Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte slanutak i kuhajte još 15 minuta. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.

Gulaš od hobotnice sa slanutkom je spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo