Gulaš od gljiva ukusno je i zasitno jelo s gljivama. Priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za manje od sat vremena. Kako se priprema gulaš od gljiva?
Gulaš od gljiva sastojci:
- 4 žlice ulja
- luk
- 2 režnja češnjaka
- 70 dkg krumpira
- 25 dkg gljiva
- 60 ml brašna
- 125 ml crnog vina
- 500 ml juhe od gljiva ili povrća
- 30 ml Worcestershire umaka
- 4 mrkve
- 5 majčine dušice
- 250 ml graška
Gulaš od gljiva priprema:
Luk sitno nasjeckajte i stavite dinstati na ulju. Dodajte luk i češnjak; kuhajte dok luk ne omekša, oko 3-5 minuta. Ako su krumpiri i šampinjoni veliki, prerežite ih na pola. Narežite mrkvu na komade.
Dodajte preostalo ulje i brašno, miješajte dok kuhate dok se ne zgusne oko 2 minute.
Umiješajte vino i pirjajte 2 minute. Dodajte juhu, Worcestershire umak, gljive, mrkvu, krumpir i timijan.
Pokrijte i kuhajte 25 minuta. Prije posluživanja uklonite grančice timijana.