Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom priprema se jednostavno, potrebno vam je manje od sat vremena kako biste pripremili ovo jelo.
Za pripremu jela Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 30 dkg kuhanog krumpira u ljusci
- 3 dkg pršuta
- 10 dkg naribanog punomasnog sira
- 0,7 dcl mlijeka
- 25 dkg prokulicama
- 2 jaja
- 2 dkg maslaca
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 češnja češnjaka
- prstohvat muškatnog oraščića
- žlica sjeckanog peršina
- sol
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom priprema:
U posudu s posoljenom vrućom vodom stavite kuhati prokulice, kuhajte ih oko 7 minuta.
Na tavi na maslacu pržite krumpir koji ste narezali na kockice i posolili. Nakon 5 minuta maknite krumpir s vatre i stavite ga u vatrostalnu posudu.
Na krumpir stavite kuhane prokulice, sve zajedno izmiješajte te dodajte povrće na krumpir i prokulice te trakice pršuta.
U drugoj posudu izmiješajte jaja, protisnuti češnjak, muškatni oraščić, peršin i mlijeko. Sve dobro izmiješajte i s dobivenom smjsom prelijte krumpir, prokulice i pršut. Pospijte s naribanim tvrdim sirom i pecite oko 10 minuta na 220 stupnjeva. Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom je gotov i možete ga poslužiti.