Predjelo /

Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom

Image

Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom jelo je koje možete poslužiti kao glavno jelo. Kako pripremiti Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom?

12.7.2021.
14:46
VOYO logo

Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom priprema se jednostavno, potrebno vam je manje od sat vremena kako biste pripremili ovo jelo.

Za pripremu jela Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg kuhanog krumpira u ljusci
  • 3 dkg pršuta
  • 10 dkg naribanog punomasnog sira
  • 0,7 dcl mlijeka
  • 25 dkg prokulicama
  • 2 jaja
  • 2 dkg maslaca
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • žlica sjeckanog peršina
  • sol

Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom priprema:

U posudu s posoljenom vrućom vodom stavite kuhati prokulice, kuhajte ih oko 7 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi na maslacu pržite krumpir koji ste narezali na kockice i posolili. Nakon 5 minuta maknite krumpir s vatre i stavite ga u vatrostalnu posudu.

Na krumpir stavite kuhane prokulice, sve zajedno izmiješajte te dodajte povrće na krumpir i prokulice te trakice pršuta.

U drugoj posudu izmiješajte jaja, protisnuti češnjak, muškatni oraščić, peršin i mlijeko. Sve dobro izmiješajte i s dobivenom smjsom prelijte krumpir, prokulice i pršut. Pospijte s naribanim tvrdim sirom i pecite oko 10 minuta na 220 stupnjeva. Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom je gotov i možete ga poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo