Gratinirani cvjetača i brokula s pesto genovese priprema se manje od pola sata, priprema je jednostavna, a jelo vrlo ukusno. Pripremite gratiniranu cvjetaču i brokulu s pesto genovese kao prilog ili predjelo.
Gratinirani cvjetača i brokula s pesto genovese sastojci:
- pola kilograma cvjetače
- 30 dkg brokule
- malo svježeg bosiljka
- naribani sir oko 6 dkg
- maslinovo ulje
- 2 žlice kruišnih mrvica
- 2 češnja češnjaka
- 3 dkg indijskog oraščića
- papar
- sol
Gratinirani cvjetača i brokula s pesto genovese priprema:
Stavite kuhati cvjetaču i brokulu oko 10 minuta.
U sjekaču isjeckajte češnjak, nnaribani sir, indijske oraščiće, bosliljak, maslinovo ulje i sve zajedno posolite.
Kuhanu cjvetaču i brokulu stavite u vatrostalnu posudu, dodajte naribani sir, te umak pesto genovese.
Sve zajedno pecite 10-ak minuta na 190 stupnjeva. Gratinirana cvjetača i brokula s pesto genovese je gotova i spremna za posluživanje.