Ideje za variva /

Kako se priprema grašak na varivo?

Image
Foto: Pixabay

Grašak na varivo odličan je izbor za glavno jelo. Osim što je ukusno, grašak pripremljen na varivo je i vrlo hranjivo jelo.

30.11.2022.
14:53
Pixabay
VOYO logo

Grašak varivo ukusno je i veoma zdravo jelo, idealno za hladne zimske dane. Grašak je pun vlakana i proteina koji su ključni za prehranu pa je varivo od graška pun pogodak.

Sastojci potrebni za pripremu variva od graška su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 800 g graška
  • 1 luk, narezan
  • korijen celera, narezan na kockice
  • 1 mrkva, narezana na kockice
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 4-5 cherry rajčice, pasirane
  • 2 žlice kopra, nasjeckanog
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 100 ml hladne vode
  • 1 i pol žlica kukuruznog škroba
  • sol, papar

Upute za pripremu variva od graška:

U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk oko 5 minuta dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte mrkvu, crvenu papriku i korijen celera i pirjajte 10 minuta. Dodajte papriku, rajčice i temeljac od povrća te promiješajte. Poklopite, smanjite vatru i pirjajte dok povrće ne omekša.

Dodajte grašak i punu vodu iz konzerve, posolite ako još treba i popaprite, poklopite i pustite da zavri.

Dodajte kukuruzni škrob otopljen u 100 ml vode. Neprestano miješati dok se varivo ne zgusne. Maknite s vatre i poslužite uz domaći svježe pečeni kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo