Lisnato tijesto spas je kada trebate brza i fina jela. Neovisno o tome želite li slatke ili slane varijante, gotovo lisnato tijesto recepti pružit će vam topli obrok na stolu vrlo brzo, za svega nekoliko minuta.
Gotovo lisnato tijesto recepti dijele se na slatke i slane varijante. Ako želite slatke varijante, odaberite različite nadjeve – od maka, čokolade, oraha, slatkog sira, itd. Ako ipak želite slani lisnato tijesto, možete pripremiti povrtne nadjeve, nadjeve sa sirom, šunkom, mesom, itd.
Dva najbolja gotovo lisnato tijesto recepti koje smo mi pronašli su:
Kroasani
Kroasani se pripremaju na jednostavan način. Razvaljajte tijesto i narežite ga na trokutiće. Premažite trokutiće s nadjevom prema želji – pekmezom, čokoladom, namazom od jagode ili dodajte krišku sira i krišku šunke. Zarolajte ih u kroasane i premažite razmućenim jajem s malo mlijeka. Pecite ih na 150 stupnjeva Clezijusa u zagrijanoj pećnici na otprilike 20 minuta. Ovi kroasani toliko su dobri, jednostavni, a možete ih konzumirati i nekoliko dana za redom.
Pogačice s listićima šunke
Lisnate pogačiće pripremaju se jednostavno. Razvaljajte lisnato tijesto i narežite ih na kvadradiće. U svaki kvadratić stavite listić šunke. Presavinite tijesto u obliku trokutića. Premažite razmućenim jajem s malo mlijeka. Pecite ih na 150 stupnjeva u zagrijanoj pećnici na otprilike 20 minuta.
Ovi gotovo lisnato tijesto recepti najbolji su jer se prilagođavaju onome što biste vi htjeli jesti. Vaš nadjev i punjenje može biti u potpunosti drugačije, a razlog tome je upravo prefino lisnato tijesto.