Recept i priprema /

Gljive na tavi kao lagani ručak ili predjelo

Image

Gljive na tavi odličan su izbor za prilog, predjelo ili čak lagano glavno jelo. Kako pripremiti gljive na tavi?

2.6.2022.
15:37
VOYO logo

Gljive na tavi pripremljene na ovaj način možete konzumirati samostalno ili ih koristiti kao prilog drugom jelu.

Ovo su sastojci potrebni za pripremu gljiva na tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 50 dkg gljiva prema izboru
  • 2 žlice vode
  • 3 do 4 žlice maslaca
  • 2 žlice mljevene ljutike
  • 1 žlica nasjeckanog lišća timijana
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • 1 češnja češnjaka mljevenog
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema gljiva na tavi:

Da napravite gljive na tavi, zagrijte svoju najveću tavu, po mogućnosti od lijevanog željeza, na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje i pričekajte 30 sekundi. Dodajte gljive i vodu i kuhajte bez miješanja ili miješanjem samo jednom ili dvaput, dok gljive ne postanu hrskave na rubovima i zlatne, oko 8 minuta ili možda čak 12 minuta, ovisno o vrsti gljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite tavu s vatre, umiješajte maslac, ljutiku, timijan, vlasac, i češnjak, i miješajte samo dok se maslac ne otopi. Začiniti po ukusu solju i paprom. Upravo ste pripremili gljive na tavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo