Gljive na tavi su prava poslastica za ljubitelje gljiva. Ako pripremate gljive na tavi možete koristiti različite vrste gljiva.
Prvo odaberite vrstu gljiva koje ćete pripremati. Gljive na tavi mogu biti samo jedna vrsta gljiva, ali ako želite možete pomiješati i nekoliko vrsta koje će odgovarati okusom.
Gljive očistite od mogućih nečistoća koje se na njima nalaze pa ih narežite na debljinu od otprilike 5 milimetara. Tako narezane gljive, stavite pržiti na zagrijano ulje. Gljive pržite na laganoj vatri kroz nekoliko minuta. Gljivama neće dugo trebati da otpuste svoj sok. Na kraju pripreme, gljive začinite začinima po želji. Gljive na tavi se najčešće začinjavaju Vegetom, paprom i solju. Na još tople gljive, također dodajte i sitno nasjeckani peršin za još ukusniju aromu.
Gljive na tavi odličan su prilog uz neki mesni obrok i salatu ili pak uz dodatak slanine odlično mogu poslužiti i kao lagani ručak. Dobar tek!