Gljive na salatu trebate poslužiti uz glavno jelo, neovisno o tome imate li dodatni prilog ili će ona preuzeti tu ulogu. Mnogi misle da gljive na salatu nisu izvedive jer su gljive najbolje tople, no ti se isti varaju. U poznatim svjetskim kuhinjama, gljive na salatu pravi su specijalitet. Mnogi čak gljive na salatu ne obrađuju termički, no mi smo pronašli savršeni recept gdje su one tek toliko u obradi kako bi otpustile svoje sokove.
Sastojci za gljive na salatu su:
- 250 grama smeđih šampinjona
- 50 ml maslinova ulja
- 50 ml soka od limuna
- 2 žlice parmezana
- Sol, papar
- Češnjak u prahu
- Sjeckani peršin
Gljive na salatu priprema:
Smeđe šampinjone očistite i na malo maslinova ulja prodinstajte svega 10 minuta. Ostavite dobro da se ohladi. Zatim pripremite gljive na salatu tako da ih prebacite u veliku posudu i dodate ostale sastojke. Sve dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi.