Kuharica /

Kako se pripremaju gljive na salatu?

Image
Foto: Pixabay

Gljive na salatu najbolji su prilog. Neka se gljive na salatu nađu i na vašem stolu.

18.1.2023.
12:59
Pixabay

Gljive na salatu trebate poslužiti uz glavno jelo, neovisno o tome imate li dodatni prilog ili će ona preuzeti tu ulogu. Mnogi misle da gljive na salatu nisu izvedive jer su gljive najbolje tople, no ti se isti varaju. U poznatim svjetskim kuhinjama, gljive na salatu pravi su specijalitet. Mnogi čak gljive na salatu ne obrađuju termički, no mi smo pronašli savršeni recept gdje su one tek toliko u obradi kako bi otpustile svoje sokove.

Sastojci za gljive na salatu su:

  • 250 grama smeđih šampinjona
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 2 žlice parmezana
  • Sol, papar
  • Češnjak u prahu
  • Sjeckani peršin

Gljive na salatu priprema:

Smeđe šampinjone očistite i na malo maslinova ulja prodinstajte svega 10 minuta. Ostavite dobro da se ohladi. Zatim pripremite gljive na salatu tako da ih prebacite u veliku posudu i dodate ostale sastojke. Sve dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
NOVE EPIZODE
VOYO logo