Kuharica / Kako se pripremaju gljive na salatu?

Image
Foto: Pixabay

Gljive na salatu najbolji su prilog. Neka se gljive na salatu nađu i na vašem stolu.

18.1.2023.
12:59
Pixabay
VOYO logo

Gljive na salatu trebate poslužiti uz glavno jelo, neovisno o tome imate li dodatni prilog ili će ona preuzeti tu ulogu. Mnogi misle da gljive na salatu nisu izvedive jer su gljive najbolje tople, no ti se isti varaju. U poznatim svjetskim kuhinjama, gljive na salatu pravi su specijalitet. Mnogi čak gljive na salatu ne obrađuju termički, no mi smo pronašli savršeni recept gdje su one tek toliko u obradi kako bi otpustile svoje sokove.

Sastojci za gljive na salatu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama smeđih šampinjona
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 2 žlice parmezana
  • Sol, papar
  • Češnjak u prahu
  • Sjeckani peršin

Gljive na salatu priprema:

Smeđe šampinjone očistite i na malo maslinova ulja prodinstajte svega 10 minuta. Ostavite dobro da se ohladi. Zatim pripremite gljive na salatu tako da ih prebacite u veliku posudu i dodate ostale sastojke. Sve dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo