Ako uvijek pripremate gljive na ulju, radite veliku pogrešku. Kada se gljive pripremaju, neovisno o vrsti, najčešće se poseže za maslinovim uljem na kojem ćemo popržiti gljive. No, šostoji trik kojeg koriste kuhari, a koji će vas oduševiti kada ga i vi primijenite u svojoj kuhinji. Kada pripremate gljive, odaberite da su to gljive na maslacu. Nemojte koristiti ulje. Razloga zašto dinstati gljive na maslacu je više, a to su:
- Maslac će omekšati gljive pa će se one kraće dinstati
- Maslac će spriječiti da gljive budu gnjecave.
- Maslac će gljivama dati dodatan okus pa će začinjavanje biti nepotrebno.
Gljive na maslacu također vam mogu biti baza brojnih jela, od rižota do umaka ili omleta. Nemojte se pitati trebate li gljive na maslacu pripremiti, jer je odgovor uvijek potvrdan. Neka to bude promjena u vašoj kuhinji, a zapamtite isto tako da su gljive na maslacu zdravije nego li gljive na ulju.