Lako pirjane gljive s češnjakom kuhane u kremastom umaku od parmezana ukusan su prilog, savršeno se miješaju s tjesteninom i mogu se koristiti i kao namaz na tost. Evo kako pripremiti ove gljive kao prilog uz meso.
Sastojci za ove gljive koje će biti prilog uz meso:
- 1 kg gljiva
- 1 žlica maslaca
- 4 češnja češnjaka, zgnječena
- prstohvat origana
- prstohvat čilija
- 1 šalica kreme
- ½ šalice ribanog parmezana
- 2 žlice peršina
- 1-2 žličice limunovog soka
- sol i papar po ukusu
Upute za pripremu ovih gljiva kao prilog uz meso:
Gljive očistite tako da ih obrišete krpom. Nakon što su gljive čiste, zagrijte malo ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
Dodajte gljive i ostavite kuhati, redovito miješajući, dok ne porumene. Ako se puno tekućine skuha, ostavite da se kuha dok ne ispari. Dodajte češnjak, origano i čili i kuhajte minutu pa ulijte vrhnje, limunov sok i parmezan.
Kuhajte 3-5 minuta dok se umak malo ne zgusne. Posolite i popaprite i dodajte peršin pa poslužite. Gljive kao prilog uz meso su pripremljene. Dobar tek!