Jela s gljivama /

Gljive kao odličan prilog uz meso

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti gljive kao prilog uz meso? Evo kako napraviti gljive kao prilog uz meso koji će svakoga oduševiti.

4.6.2022.
15:39
Pixabay
VOYO logo

Lako pirjane gljive s češnjakom kuhane u kremastom umaku od parmezana ukusan su prilog, savršeno se miješaju s tjesteninom i mogu se koristiti i kao namaz na tost. Evo kako pripremiti ove gljive kao prilog uz meso.

Sastojci za ove gljive koje će biti prilog uz meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg gljiva
  • 1 žlica maslaca
  • 4 češnja češnjaka, zgnječena
  • prstohvat origana
  • prstohvat čilija
  • 1 šalica kreme
  • ½ šalice ribanog parmezana
  • 2 žlice peršina
  • 1-2 žličice limunovog soka
  • sol i papar po ukusu

Upute za pripremu ovih gljiva kao prilog uz meso:

Gljive očistite tako da ih obrišete krpom. Nakon što su gljive čiste, zagrijte malo ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte gljive i ostavite kuhati, redovito miješajući, dok ne porumene. Ako se puno tekućine skuha, ostavite da se kuha dok ne ispari. Dodajte češnjak, origano i čili i kuhajte minutu pa ulijte vrhnje, limunov sok i parmezan.

Kuhajte 3-5 minuta dok se umak malo ne zgusne. Posolite i popaprite i dodajte peršin pa poslužite. Gljive kao prilog uz meso su pripremljene. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo