Gingerbread kolačići već tradicionalno su dio vašeg blagdanskog stola. Postoje različiti recepti za pripremu gingerbread kolačića, donosimo vam jednostavan i brzi recept za pripremu ovih blagdanskih kolačića.
Sastojci koji su vam potrebni za pripremu gingerbread kolačića:
- 225 grama brašna
- žličica sode bikarbone
- 2 žlice mljevenog đumbira
- žlica mljevenog miješanog začina
- 100 grama maslaca
- 100 grama zlatnog sirupa
- 100 grama šećera
- 1 jaje
- 275 ml punomasnog mlijeka.
Priprema gingerbread kolačića:
Najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. U praznoj velikoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, đumbir i pomiješani začin. Lagano zagrijte maslac, papriku, sirup i šećer u malom loncu dok se maslac ne otopi. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
Zatim izmiješajte maslac i suhe sastojake. Smjesu od maslaca ulijte u suhe sastojke, dodajte jaje i umutite drvenom kuhačom. Postupno ulijevajte mlijeko i miješajte dok ne postane glatka. Izlijte u lim i pecite oko 35 minuta, odnosno dok ne porumene i ne budu elastični na dodir. Ostavite da se hladi u limu 10 minuta, a zatim izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se potpuno ohladi.
Gingerbread je gotov i spreman za posluživanje.