Desert /

Ganache od bijele čokolade - najbolji omjer čokolade i vrhnja za šlag

Image
Foto: Pixabay

Za pravljenje ganachea od bijele čokolade, bitno je koristiti točan omjer čokolade i vrhnja za šlag. Koji je najbolji omjer za ganache od bijele čokolade?

28.11.2021.
0:14
Pixabay
VOYO logo

Priprema ganachea od bijele čokolade je vrlo jednostavna, a kako bi ganache bio dobar važno je koristiti dobar omjer čokolade i vrhnja. Ganache od bijele čokolade odgovara uz sve vrste biskvita.

Za pripremu ganachea od bijele čokolade potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • bijela čokolada
  • vrhnje za šlag

Postupak izrade ganachea je jednostavan. Na pari uz stalno miješanje kuhajte bijelu čokoladu i vrhnje za šlag do vrenja.

Najbolji omjer za ganache od bijele čokolade je - 3:1 ili 4:1, odnosno 30 dkg čokolade na  1 dcl vrhnja za šlag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omjer čokolade i vrhnja 3:1 dat će vam kremasti ganache od bijele čokolade. Možete koristiti i omjer 4:1 ako želite da u receptu ima više čokolade.

Kada pustite da ganache od bijele čokolade malo odstoji, kakao maslac se počinje stvrdnjavati, a konzistencija nalikuje maslacu od kikirikija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo