Priprema ganachea od bijele čokolade je vrlo jednostavna, a kako bi ganache bio dobar važno je koristiti dobar omjer čokolade i vrhnja. Ganache od bijele čokolade odgovara uz sve vrste biskvita.
Za pripremu ganachea od bijele čokolade potrebni su vam sljedeći sastojci:
- bijela čokolada
- vrhnje za šlag
Postupak izrade ganachea je jednostavan. Na pari uz stalno miješanje kuhajte bijelu čokoladu i vrhnje za šlag do vrenja.
Najbolji omjer za ganache od bijele čokolade je - 3:1 ili 4:1, odnosno 30 dkg čokolade na 1 dcl vrhnja za šlag.
Omjer čokolade i vrhnja 3:1 dat će vam kremasti ganache od bijele čokolade. Možete koristiti i omjer 4:1 ako želite da u receptu ima više čokolade.
Kada pustite da ganache od bijele čokolade malo odstoji, kakao maslac se počinje stvrdnjavati, a konzistencija nalikuje maslacu od kikirikija.