Dva jednostavna sastojka transformiraju ovu luksuznu poslasticu za ukrašavanje kolača i torti. Ovaj recept za ganache kremu od bijele čokolade čini elegantan i ukusan dizajn koji kolaču daje prekrasan, profesionalan izgled.
Sastojci za ganache kremu od bijele čokolade:
- 250 g bijele čokolade, sitno nasjeckane
- 100 ml gustog vrhnja
Kako se priprema ganache krema od bijele čokolade?
Napunite lonac s dovoljno vode da bude dubok oko 6 do 7 cm. Pustite vodu da vrlo lagano kuha. Ne želite da voda proključa. Želite otopiti čokoladu na vrlo laganoj, neizravnoj toplini. Stavite metalnu ili staklenu posudu iznad tople vode. Pazite da posuda ne dodiruje vodu.
Stavite čokoladu i vrhnje u zdjelu i često promiješajte. Kad se čokolada gotovo potpuno otopi, maknite je s vatre i ostavite da se ostatak čokolade otopi dok odstoji s vatre. Ako ima neotopljene čokolade, ostavite da odstoji dok se sva čokolada ne otopi. Sve dok je smjesa topla, čokolada će se i dalje topiti. Upravo ste pripremili ganache kremu od bijele čokolade.