Frittata je zaista jednostavna za napraviti, okušajte se i vi.
Sastojci za recept za frittatu:
- 6 jaja
- ¼ šalice bademovog mlijeka ili bilo kojeg mlijeka
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- ¼ žličice soli, više za posipanje
- svježe mljeveni crni papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- povrće po želji
Frittata priprema:
Počnite miješanjem temeljca za frittate: jednostavna mješavina jaja, bademovog mlijeka (ili bilo kojeg mlijeka), češnjaka, soli i papra. Zatim pirjajte povrće po želji u tavi dok ne omekša. Kada je povrće spremno, umiješajte sve začine prije nego što dodate jaja.
Ulijte temeljac za frittatu te lagano protresite tavu da se rasporedi po povrću. Frittatu pospite sirom i stavite u pećnicu zagrijanu na 400 stupnjeva. Pecite 15 do 20 minuta ili dok se jaja ne stegnu i dok vrh ne postane blago zlatan po rubovima.
Pustite da se frittata malo ohladi prije rezanja i uživajte!