Frikadelu zupa, latvijska juha s mesnim okruglicama priprema se jednostavno, a gotova je za nešto više od pola sata. Za pripremu frikadelu zupe, odnosno latvijske juhe s mesnim okruglicama potrebni su vam sljedeći sastojci:
- litra mesnog temeljca
- 35 dkg mljevene junetine
- jaje
- malo krušnih mrvica
- 25 dkg krumpira
- malo maslaca
- malo brašna
- 25 dkg mrkve
- 2 žlice vlasca
- sol
- papar
Frikadelu zupa – latvijska juha s mesnim okruglicama priprema:
Mljeveno meso pomiješajte s jajima, soli i iaprom, te 1 dcl juhe, krušnim mrvicama i izradite smjesu. Od smjese napravite kuglice.
U vruću vodu stavite krumpir koji ste narezali na kockice i kuglice mesa, neka zavrije na laganoj vatri.
U tavu stavite maslac te naribanu mrkvu i pirjajte oko 3 minute. Zatim dodajte brašno i tu smjesu stavite u lonac s juhom, promiješajte i kuhajte još 10-ak minuta. Frikadelu zupa – latvijska juha s mesnim okruglicama je gotova, poslužite ju toplu.