Francuski topli sendviči se poslužuju sa pomfritom ili zelenom salatom.
Sastojci za francuske tople sendviče:
- 2 kriške bijelog kruha
- 1 žlica maslaca
- 2 žličice senfa
- pola šalice ribanog sira
- pola šalice bešamel umaka
- 1 do 2 kriške šunke
Francuski topli sendvič priprema:
Skupite sastojke za francuske tople sendviče. Zagrijte pećnicu. Odrežite kore kruha, čineći kriške kockastima. Obje kriške kruha premažite maslacem. Preokrenite kruh i lagano ih premažite senfom.
U zdjeli pomiješajte sir i polovicu bešamel umaka, te miješajte dok se sir potpuno ne obloži. Podijelite smjesu sira na pola. Na jednu krišku kruha (na stranu senfa, a ne na maslac) nanesite polovicu smjese sira i ravnomjerno je rasporedite. Položite narezanu šunku na drugu krišku. Pritisnite obje polovice francuskog toplog sendviča zajedno.
Poprskajte malo spreja za kuhanje na površinu neljepljive posude. Zagrijte tavu na srednjoj vatri dok ulje ne bude vruće i svjetlucavo, ali ne i dim. Stavite sendvič u tavu i pecite oko 2 minute ili dok dno kruha ne dobije lijepu zlatno-smeđu nijansu.
Preokrenite francuski topli sendvuč lopaticom koja se ne lijepi. Smanjite malo vatru i poklopite posudu. Kuhajte još minutu-dvije ili dok druga kriška kruha također ne porumeni, a sir potpuno se rastopi. Prebacite sendvič na dasku za rezanje. Prelijte preostalom smjesom od sira, a zatim žlicom prelijte drugu polovicu bešamela. Sada su francuski topli sendviči gotovi zajedno s ovim receptom.