Ideje za sendviče /

Francuski topli sendviči - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kombinirajući kremasti bešamel umak s sirom nastaju francuski topli sendviči koji su pravo savršenstvo na žaru. Donosimo recept kako pripremiti francuski topli sendvič.

13.5.2022.
11:30
Pixabay
VOYO logo

Francuski topli sendviči se poslužuju sa pomfritom ili zelenom salatom.

Sastojci za francuske tople sendviče:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kriške bijelog kruha
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žličice senfa
  • pola šalice ribanog sira
  • pola šalice bešamel umaka
  • 1 do 2 kriške šunke

Francuski topli sendvič priprema:

Skupite sastojke za francuske tople sendviče. Zagrijte pećnicu. Odrežite kore kruha, čineći kriške kockastima. Obje kriške kruha premažite maslacem. Preokrenite kruh i lagano ih premažite senfom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli pomiješajte sir i polovicu bešamel umaka, te miješajte dok se sir potpuno ne obloži. Podijelite smjesu sira na pola. Na jednu krišku kruha (na stranu senfa, a ne na maslac) nanesite polovicu smjese sira i ravnomjerno je rasporedite. Položite narezanu šunku na drugu krišku. Pritisnite obje polovice francuskog toplog sendviča zajedno.

Poprskajte malo spreja za kuhanje na površinu neljepljive posude. Zagrijte tavu na srednjoj vatri dok ulje ne bude vruće i svjetlucavo, ali ne i dim. Stavite sendvič u tavu i pecite oko 2 minute ili dok dno kruha ne dobije lijepu zlatno-smeđu nijansu.

Preokrenite francuski topli sendvuč lopaticom koja se ne lijepi. Smanjite malo vatru i poklopite posudu. Kuhajte još minutu-dvije ili dok druga kriška kruha također ne porumeni, a sir potpuno se rastopi. Prebacite sendvič na dasku za rezanje. Prelijte preostalom smjesom od sira, a zatim žlicom prelijte drugu polovicu bešamela. Sada su francuski topli sendviči gotovi zajedno s ovim receptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo