Francuska salata je poznata pod nekoliko imena kao što su Ruska salata ili Olivier salata. Ovo je jednostavna salata koju je u 18. stoljeću izumio Lucien Olivier. Tijekom stoljeća razvile su različite varijante ove salate. Francuska salata sa kukuruzom samo je jedna od popularnih varijacija ove salate.
Sastojci potrebni da se pripremi francuska salata sa kukuruzom su:
- krumpir
- mrkva
- jaja
- kiseli krastavci
- kukuruz iz konzerve
- luk
- majoneza
- senf
- sol i papar.
Francuska salata sa kukuruzom jednostavno se priprema i gotova je za svega nekoliko minuta.
Za početak stavite jaja u lonac s hladnom vodom. Jajaj kuhajte 10 minuta. Izvadite jaja iz vode i pustite ih da se potpuno ohlade prije nego ih ogulite. Dok se jaja kuhaju, stavite cijele, neoguljene krumpire i mrkvu u lonac s vodom. Dodajte žličicu soli i pustite da prokuha. Kuhajte dok povrće ne omekša oko 20-25 minuta. Izvadite iz vode i ostavite da se potpuno ohladi prije guljenja.
Sljedeći korak da se pripremi ova francuska salata sa kukuruzom je da ogulite i nasjeckate kisele krastavce i luk. Zatim procijedite i isperite grašak i kukuruz iz konzerve. Ogulite i nasjeckajte na kockice jaja, krumpir i mrkvu. Sve zajedno dodajte u veliku zdjelu. Dodajte majonezu i senf, popaprite i posolite te opet dobro pomiješajte.
Francuska salata sa kukuruzom je gotova i spremna za posluživanje nakon što se ohladi. Dobar tek!