Francuska salata bez krumpira s niskim udjelom ugljikohidrata savršena je u kombinaciji s pečenim mesom i ostalim popularnim blagdanskim jelima. Priprema se na gotovo isti način kao i tradicionalna francuska salata.
Za pripremu francuske salate bez krumpira potrebna vam je:
- cvjetača
- mrkva
- kiseli krastavci
- jaja
- slanina
- grašak
- majoneza
- senf
- sol
- papar.
Za početak napunite lonac vodom i dodajte žlicu soli. Zakuhajte vodu i dodajte sitne komadiće cvjetače i mrkvu te sve zajedno kuhajte 5 minuta. Kada povrće omekša, izvadite ih iz lonca i dobro ocijedite te ostavite sa strane.
Zatim u zdjeli pomiješate majonezu, senf, sol i papar. U zdjelu sa cvjetačom i mrkvom dodajte kisele krastavce, jaja, slaninu i grašak te pomiješajte i sve zajedno dodajte u posudu sa umakom od majoneze i senfa.
Francuska salata bez krumpira je gotova i spremna za posluživanje nakon što odstoji u hladnjaku barem 60 minuta.