Francuska kuhinja recepti započinju sa ukusnim Gratin Dauphinois de Solange. Ukoliko ne znate što znači ime, ne paničarite. Gratin Dauphinois savršena je pratnja uz pečenje ili pečenku. Za ovo ukusno jelo potreban vam je češnjak, 2 kilograma oguljenog i narezanog krumpira, 2 šalice gustog vrhnja za šlag, 2 šalice naribanog sira te sol i svježe mljeveni crni papar. Najprije zagrijte pećnicu na 175°C. Zatim izrezane strane češnjaka utrljajte po dnu i stranicama posude za pečenje od 8 inča. Na dno posude rasporedite sloj kriški krumpira. Ulijte trećinu gustog vrhnja. Po vrhu posipajte trećinu sira. Začinite solju i crnim paprom. Ponovite slojeve još dva puta, završavajući slojevima guste pavlake i sira. Pecite u zagrijanoj pećnici dok krumpir ne omekša.
Ovi recepti francuske kuhinje ne mogu proći bez ukusnog deserta. Donosimo vam recept za Creme Brulee. Sastojci potrebni za ovo jelo su poluslatka čokolada, masno vrhnje, sol, vanilija, 5 žumanjaka i 4 žlice bijelog šećera. Najprije zagrijte pećnicu na 150°C. Stavite oko 2 kockice čokolade u svaku od četiri posudice. Stavite ih u mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte na punoj snazi u intervalima od 30 sekundi. Promiješajte i nastavite zagrijavati dok se čokolada ne otopi. Zagrijte veliki lonac vode. U loncu umutite vrhnje, 1/4 šalice šećera i sol. Postavite na umjerenu vatru. Zatim u posebnoj zdjeli umutite žumanjke i vaniliju. Smjesu od žumanjaka umutiti u ostatak kreme. Na dno posude za pečenje stavite ručnik, a na ručnik stavite napunjene posudice. Stavite u pećnicu i pažljivo ulijte kipuću vodu u posudu za pečenje dok ne dođe do pola bočnih strana posudica. Lagano prekrijte posudu aluminijskom folijom. Pecite 35 do 40 minuta u zagrijanoj pećnici, samo dok krema ne stegne. Izvadite posudice iz posude i ostavite u hladnjaku 4 do 6 sati. Prije posluživanja pospite 1 žlicu šećera po vrhu svakog creme bruleea.
Ovi Francuska kuhinja recepti savršeni su ako volite isprobavati nove stvari.