Fish and chips - recept za ukusne riblje filete s hrskavim krumpirićima
Fish and chips pripremite sami i prilagodite ga vlastitom ukusu. Ovi ukusni riblji fileti iz pećnice uz hrskave krumpiriće savršen su obrok.
Sastojci potrebni za pripremu fish and chipsa:
1/2 kg krumpira
2 žlice maslinovog ulja
1/4 žličice papra
Priprema ribe za fish and chips:
1/3 šalice brašna
1/4 žličice papra
1 jaje
2 žlice vode
2/3 šalice zdrobljenih kukuruznih pahuljica
1 žlica ribanog parmezana
1/8 žličice kajenskog papra
1/2 kg bakalara
Postupak pripreme fish and chipsa:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Ogulite i narežite krumpir po dužini na ploške; izrežite kriške na štapiće.
U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir s uljem i paprom. Stavite u lim za pečenje. Pecite nepokriveno 25-30 minuta ili dok ne porumene i ne postanu hrskavi, jednom promiješajte.
U međuvremenu u plitkoj posudi pomiješajte brašno i papar. U drugoj plitkoj posudi umutite jaje s vodom. U treću zdjelu ubacite kukuruzne pahuljice sa sirom i kajenom. Ribu umočite u smjesu od brašna da se premaže s obje strane; otresti višak. Umočite u smjesu od jaja, zatim u smjesu kukuruznih pahuljica, tapkajući kako bi se premaz bolje prionuo.
Stavite na lim za pečenje. Pecite 10-12 minuta ili dok se riba ne počne lako ljuštiti vilicom. Poslužite uz krumpir i po želji tartar umak.
403 Forbidden