Riblji specijaliteti /

Fiš paprikaš - priprema jednostavna, jelo ukusno

Image

Fiš paprikaš jelo koje obavezno morate probati. Napravite sami fiš paprikaš uz pomoć našeg recepta.

30.6.2021.
15:14
VOYO logo

Šaran je neizostavni sastojak fiš paprikaša, nabavite šarana od barem jednog kilograma i krenite u pripremu fiš paprikaša. Za pripremu fiš paprikaša vam je potrebno oko dva sata, a priprema je jednostavna.

Fiš paprikaš - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg šarana
  • 4 dcl bijelog vina
  • 6 dkg koncentrata rajčice
  • 90 dkg luka
  • 3 ljute papričice
  • 2 lovorova lista
  • 10 dkg korijena peršina
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 dcl ulja
  • sol

Fiš paprikaš - priprema:

Za pripremu fiš paprikaša šarana morate očistiti i narezati na manje odreske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vruće ulje stavite povrće koje ste narezali i posolili, te lagano pržite 15-ak minuta. Nakon toga dodate glavu i rep šarana, te ljutu papričicu, lovor podlijete s litrom vode i kuhate sat vremena. Nakon sat vremena izvadite glavu i rep te lovor i ljutu papričicu. Preostalo povrće blendajte ili mikasajte štapnim mikserom kako biste ga usitnili te umiješajte rajčicu i mljevenu crvenu papriku. Na to sve dodajte odreske od šarana i još jednu ljutu papričicu. Sve posolite, dolijete bijelo vino i kuhajte još 20-ak minuta.

Fiš paprikaš je gotov i spreman je za posluživanje, a najbolje ga je poslužiti sa kuhanim širokim rezancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo