Šaran je neizostavni sastojak fiš paprikaša, nabavite šarana od barem jednog kilograma i krenite u pripremu fiš paprikaša. Za pripremu fiš paprikaša vam je potrebno oko dva sata, a priprema je jednostavna.
Fiš paprikaš - sastojci:
- 1 kg šarana
- 4 dcl bijelog vina
- 6 dkg koncentrata rajčice
- 90 dkg luka
- 3 ljute papričice
- 2 lovorova lista
- 10 dkg korijena peršina
- 3 češnja češnjaka
- 1 dcl ulja
- sol
Fiš paprikaš - priprema:
Za pripremu fiš paprikaša šarana morate očistiti i narezati na manje odreske.
Na vruće ulje stavite povrće koje ste narezali i posolili, te lagano pržite 15-ak minuta. Nakon toga dodate glavu i rep šarana, te ljutu papričicu, lovor podlijete s litrom vode i kuhate sat vremena. Nakon sat vremena izvadite glavu i rep te lovor i ljutu papričicu. Preostalo povrće blendajte ili mikasajte štapnim mikserom kako biste ga usitnili te umiješajte rajčicu i mljevenu crvenu papriku. Na to sve dodajte odreske od šarana i još jednu ljutu papričicu. Sve posolite, dolijete bijelo vino i kuhajte još 20-ak minuta.
Fiš paprikaš je gotov i spreman je za posluživanje, a najbolje ga je poslužiti sa kuhanim širokim rezancima.