Mesni ručak teško da može ispasti nezadovoljavajuće. Uz ovaj recept, sigurno ćete uživati.
Sastojci za fini ručak s mesom:
- 2 žlice sjemenki komorača
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 3 češnja češnjaka
- 1 velika vezica svježeg timijana
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1,5 - 2 kg svinjske potrbušine
- 2 limuna
Fini ručak s mesom priprema:
Kod pripreme finog ručka s mesom, najprije prepecite začine na suhoj tavi par minuta. Istucite ih zajedno u tučku i mužaru s malo morske soli u listićima, češnjaka i pola majčine dušice da napravite pastu, a zatim pomiješajte s 2 žlice maslinova ulja.
Položite svinjetinu na dasku kožom prema dolje. Utrljajte mješavinu biljaka po cijelom mesu, a zatim pospite preostalim cijelim listovima timijana.
Uredno zarolajte meso u spoj okružen kožom, a zatim mesarskom uzicom čvrsto zavežite spoj u redovitim razmacima kako biste spoj držali zajedno. Pokrijte i ohladite, ostavite da se marinira nekoliko sati ili preko noći.
Kod pripreme finog mesnog ručka, stavite meso na rešetku i pecite na 200 stupnjeva Celzijevih pola sata. Nakon tog vremena, iscijedite limun preko kore i smanjite vatru na 180 stupnjeva Celzijevih. Pecite meso za ručak još dva sata. Nakon pečenja, meso ostavite na toplom mjestu 20 minuta. Narežite na deblje kriške i poslužite uz omiljeni prilog.