Ručak je najobilniji obrok u danu te bi trebao biti i najukusniji, a za to će se pobrinuti ova dva ukusna recepta. Prvi recept je za tradicionalni talijanski sendvič, a drugi fini recept za ručak je veganska juha sa mrkvom i korijanderom.
Talijanski sendvič
Sastojci potrebni da se pripremi prvi fini recept za ručak su:
- 1 veliki okrugli kruh
- 100 grama kulena
- 100 grama pršuta
- 50 grama zelene salate
- 25 grama svježeg bosiljka
- 1 žlica vegete
- 200 grama mozzarelle
- 1 žlica ulja
- 1 žlica balzamičnog octa
Kako biste pripremili ovaj fini recept za ručak najprije pažljivo izrežite veliku rupu na vrhu kruha te izdubite kruh. Po želji, unutarnji kruh možete sačuvati i napraviti vlastite krušne mrvice. U izdubljeni kruh rasporedite sve ostale sastojke za sendvič, te na kraju zalijte s uljem i octom. Ponovno stavite gornji kruh i narežite sendvič na četvrtine te poslužite.
Veganska juha sa mrkvom i korijanderom
Sastojci potrebni da se pripremi drugi fini recept za ručak su:
- 20 grama maslaca
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 1 i pol kilogram mrkve, oguljene i narezane na kockice
- 1 žličica mljevenog ili naribanog svježeg đumbira
- 2 žličice sjemenki korijandera
- 4 šalice temeljca od povrća
- sol i papar
Kako biste pripremili fini recept za ručak najprije u velikom loncu kuhajte nasjeckani luk na maslacu dok ne omekša, otprilike 3 do 5 minuta. Dodajte mrkvu narezanu na kockice, svježi đumbir i sjemenke korijandera te ostavite kuhati uz često miješanje još nekoliko minuta. Zatim dodajte temeljac od povrća i pustite da lagano kuha. Pokrijte lonac poklopcem i ostavite da se kuha najmanje 25 minuta. Pažljivo prebacite juhu u blender i pasirajte dok ne postane glatka. Za kraj, dodajte sol i papar po ukusu te poslužite juhu. Dobar tek!