Kuharica /

Fini pileći rižoto recept za jelo s kojim ne možete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Fini pileći rižoto savršeno je jelo s kojim ne možete pogriješiti. Kako se radi fini pileći rižoto otkriva recept.

2.6.2023.
13:03
Pixabay
VOYO logo

Uz svaki zalogaj ovog finog pilećeg rižota doživjet ćete savršenu ravnotežu kremastog rižota, mekane piletine i skladnog spoja bilja i začina. Bilo da pripremate ovaj rižoto za posebnu prigodu ili jednostavno žudite za jelom koje će impresionirati vaše nepce, ovaj fini pileći rižoto odličan je izbor za ručak.

Sastojci potrebni za pripremu ovog finog pilećeg rižota su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 pileća prsa bez kostiju i kože, narezana na tanke trakice
  • 1 ½ šalice Arborio riže (riža za rižoto)
  • 4 šalice pileće juhe
  • 1 šalica bijelog vina (po želji)
  • 1 glavica luka sitno nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 šalica ribanog parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Posolite i popaprite po ukusu
  • Svježi peršin, nasjeckani (za ukras)

Upute za pripremu ovog finog pilećeg rižota su:

Zagrijte pileću juhu u loncu i pustite da kuha na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte pileće trakice i začinite ih solju i paprom. Kuhajte dok piletina ne porumeni i bude kuhana. Izvadite piletinu iz tave i ostavite je sa strane.

U istu tavu dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak. Pirjajte dok luk ne postane proziran i zamiriše,

Dodajte rižu u tavu i miješajte je minutu da se prekrije uljem i maslacem. Ako koristite vino, ulijte ga i neprestano miješajte dok ne ispari.

Dolijevajte s temeljcem od piletine uz povremeno miješanje. Nakon što je riža kuhana, dodajte pečene pileće trakice natrag u tavu i dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte naribani parmezan i začinite sa soli i paprom po ukusu. Sir će rižoto učiniti više kremastim. Maknite tavu s vatre. Pokrijte ga i ostavite da odstoji nekoliko minuta kako bi se okusi sjedinili.

Rižoto od pilećih trakica poslužite vruć, ukrašen nasjeckanim svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo