Kuharica / Fini juneći saft ručak s kojim ne možete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Junetina pripremljena na saft daje odličan glavni obrok. Pratite recept i pripremite fini juneći saft za svoje ukućane.

1.6.2023.
12:41
Pixabay
VOYO logo

Fini juneći saft savršen je izbor za ručak za svaki dan. Ovaj ukusan i hranjiv obrok neka pronađe barem jedanput u tjednu svoje mjesto na vašem jelovniku. Začine i povrće u ovom receptu možete prilagoditi svom ukusu. Kako se radi fini juneći saft?

Fini juneći saft sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg junećeg mesa
  • 2 žlice maslaca
  • luk
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 1/2 litre goveđeg temeljca
  • sol
  • papar

Fini juneći saft priprema:

Narežite meso na kockice. Zagrijte maslac na tavi i dinstajte luk nekoliko minuta. Dodajte mrkvu, celer i češnjak. Dinstajte oko 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj tavi na maslacu dinstajte juneće meso. Kada je dinstano premjestite ga u tanjur.

U tavu s povrćem dodajte brašno i promiješajte. Ulijte temeljac i miješajte kako biste izbjegli grudice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miješajte dok se umak ne zgusne. Vratite juneće meso u tavu i dinstajte. Smanjite temperaturu i sve zajedno dinstajte oko sat vremena.

Kada meso postane sočno i mekano začinite sa soli i paprom. Fini juneći saft je gotov i spreman odmah za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo