Kokos torta je slastica koju mnogi vole zbog bogatog i osvježavajućeg okusa kokosa. Ova torta se sastoji od kora napravljenih od keksa i kokosa, te kremaste i ukusne kreme koja se priprema s mascarpone sirom. Ovo je jednostavan recept koji će svima omogućiti da naprave ukusnu kokos tortu bez previše muke.
Sastojci za finu kokos tortu su:
- 200g kokosovog brašna
- 200g mljevenog keksa
- 200g maslaca
- 100g šećera
- 1 jaje
- 500g mascarpone sira
- 250ml slatkog vrhnja
- 150g šećera
- 150g kokosovog brašna
- 2 žlice vanilin šećera
- 1 žlica ruma
- 1 žličica limunove kore
Kako biste pripremili finu kokos tortu najprije u zdjelu stavite kokosovo brašno, mljeveni keks, šećer i jaje, pa sve dobro izmiješajte. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu stavite u kalup za torte i utisnite prstima tako da se ravnomjerno rasporedi po dnu i rubovima kalupa. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
U drugoj zdjeli umutite mascarpone sir sa šećerom, vanilin šećerom i limunovom korom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte slatko vrhnje, kokosovo brašno i rum te miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu ulijte u kalup preko korice i ravnomjerno rasporedite po cijelom kalupu. Ostavite u hladnjaku da se ohladi barem 3 sata prije posluživanja. Ova ukusna kokos torta idealna je za sve ljubitelje kokosa i slastica. Osim što je jednostavna za pripremu, ova torta izgleda predivno i bit će savršena za sve prigode.