Fileti oslića u pikantnom umaku vrlo je jednostavno jelo sa ribom oslićem, a priprema se samo pola sata. Za pripremu fileta oslića u pikantnom umaku opotrebni su vam sljedeći sastojci:
- kilogram oslića
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 2 češnja češnjaka
- pola čili papričice
- 2 dcl masirane rajčice
- 1 dcl bijelog vina
- žličica šećera
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Fileti oslića u pikantnom umaku - priprema:
Filete oslića posolite i uvaljajte u brašno te pržite na vrućem maslinovom ulju kojeg ste pomijšali s malo običnog ulja.
Za to vrijeme u posudu stavite nasjeckanu čili papričicu, protisnuti češnjak, peršin i izmiješajte.
Kada je oslić pećeni izvadite ga i stavite na toplo mjesto. Na masnoći na kojoj se pekao oslić stavite mješavinu od čili papričice,peršina i češnjaka, dodajte još malo maslinovog ulja te podlijete s bijelim vinom i kuhajte dvije minute.
U smjesu dodajte rajčicu i šećer, ako treba još malo vode i filete oslića. Neka umak zavrije, maknite ga s vatre. Fileti oslića u pikantnom umaku je gotov i spreman za posluživanje.