Za pripremu bijele ribe postoje brojni recepti, donosimo vam recept za pripremu jela pod nazivom Fileti bijele ribe s umakom od celera.
Fileti bijele ribe s umakom od celera - sastojci:
- 50 dkg fileta bijele ribe
- glavica luka
- 20 dkg korijena celera
- 2 jaja
- 10 dkg brašna
- 1 dkg klice kresa
- 1,5 dcl vrhnja za kuhanje
- žličica kapare
- maslinovo ulje
- sol i papar
- muškatni oraščić
Fileti bijele ribe s umakom od celera - priprema:
Najprije očistite, operite i osuđšite filete bijele ribe.
U tavu na maslinovo ulje stravite pržiti luk, korijen celera koji ste narezali na kockice i poslolite. Pržite tako dugo dok povrće ne omekša.
U drugu posudu umutite jaja, dodajte klice kresa i posolite.
U drugu posudu stavite omekšalo povrće te naribani muškatni oraščić i ulijte vrhnje za kuhanje. Neka zavri i kuhajte oko 4 minute. Nakon toga dodajte kapare te promiješajte.
Filete bijele ribe začinite sa soli i paprom te uvaljajte u brašno te nakon toga u jaja i stavite pržiti na vruće maslinovo ulje. Kada su fileti prženi stavite ih na tanjur sa umakom od celera.
Jelo Fileti bijele ribe s umakom od celera je gotovo is premno za posluživaje.