Za pripremu bijele ribe postoje brojni recepti, donosimo vam recept za pripremu jela pod nazivom Fileti bijele ribe s umakom od celera.

Fileti bijele ribe s umakom od celera - sastojci:

  • 50 dkg fileta bijele ribe
  • glavica luka
  • 20 dkg korijena celera
  • 2 jaja
  • 10 dkg brašna
  • 1 dkg klice kresa
  • 1,5 dcl vrhnja za kuhanje
  • žličica kapare
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • muškatni oraščić

Fileti bijele ribe s umakom od celera - priprema:

Najprije očistite, operite i osuđšite filete bijele ribe.

U tavu na maslinovo ulje stravite pržiti luk, korijen celera koji ste narezali na kockice i poslolite. Pržite tako dugo dok povrće ne omekša.

U drugu posudu umutite jaja, dodajte klice kresa i posolite.

U drugu posudu stavite omekšalo povrće te naribani muškatni oraščić i ulijte vrhnje za kuhanje. Neka zavri i kuhajte oko 4 minute. Nakon toga dodajte kapare te promiješajte.

Filete bijele ribe začinite sa soli i paprom te uvaljajte u brašno te nakon toga u jaja i stavite pržiti na vruće maslinovo ulje. Kada su fileti prženi stavite ih na tanjur sa umakom od celera.

Jelo Fileti bijele ribe s umakom od celera je gotovo is premno za posluživaje.