Donosimo vam recept za pripremu fileta škarpine na posteljici od povrća, jela koje će vas oduševiti. Postojte različiti načini pripreme fileta škarpina, a za jelo Filet škarpine na posteljici od povrća potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 60 dkg fileta škarpine
- 25 dkg hokkaido bundeve
- pola tikvice
- 3 dcl povrtnog temeljca
- pola patlidžana
- 1,5 dcl suhog bijelog vina
- 45 dkg blitve
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Filet škarpine na posteljici od povrća - priprema:
Kuhajte u povrtnom temeljcu bundevu narezanu na kockice oko 10 minuta. U tavi na maslinovomulju pržite ploške tikvica i patlidžana.
Kada se povrće isprži, izvadite ga sastrane, a na njegovom maslinovom ulju dodajte bijelo vino i neka malo ispari.
U posudu s bundevom dodajte smrznutu blitvu neka se kuha 5 minuta dok ne zavri.
U tavu s vinom stavite filete riba i prelijte ih s maslinovim ulje te posolite i pecite dvije minute sa svake strane.
U posudu s kuhanom blitvom i budnevom dodajte maslinovo ulje te sol i papar. Pomiješajte i malo izdrobite.
Kada je file škarpine pećen, poslužite na tanjuru zajedno s prženim povrćem i blitvom s bundevom. Filet škarpine na posteljici od povrća je spreman za posluživanje.