Ferrero torta s napolitankama desert je koji će zadovoljite želje svih sladokusaca. Priprema Ferrero torte je nešto zahtjevnija, ali trud će se svakako isplatiti.
Ferrero torta s napolitankama - sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 6 žlica šećera
- 2 žlice brašna
- prašak za pecivo
- 18 dkg mljevenih lješnjaka
- 2 žlice kakaa
Izmiksajte jaja sa šećerom te dodajte u njih brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju dodajte mljevene lješnjake. Smjesu dobro izmiješajte i stavite u kalup za torte. Pecite oko 40 minuta na 175 stupnjeva.
Ferrero torta s napolitankama - krema:
- 20 dkg maslaca
- 25 dkg čokolade
- 1 šalica zdrobljenih napolitanki
- 7 žlica nutelle
- 7 dkg sjeckanih lješnjaka
Otpopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici te ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga pomiješajte ju s maslacem i nutellom.
Biskvit narežite na dva dijela (može i tri) te premažite s kremom, pospite s napolitankama i tako složite slojeve. Na kraju tortu premažite s kremom i pospite s lješnjacima. Ferrero torta s napolitankama je gotova i spremna za hlađenje i posluživanje.