Ferrero rocher torta odličan je desert osobito za svečane prilike. Iako je priprema ferrero rocher torte nešto zahtjevnija, rezultat je desert koji će vas oduševiti.
Sastojci potrebni za biskvit za ferrero rocher tortu:
- 7 jaja
- pola šalice šećera
- 5 žlica brašna
- 3 žlice kakao praha
- 3 žlice praška za pecivo
Sastojci za glazuru ferrero rocher torte:
- 300 grama maslaca
- 2,5 šalice nasjeckane čokolade
- pola šalice namaza od čokolade
- 1,5 šalice zdrobljenih oblatni
Priprema ferrero rocher torte:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Dvija okrugla kalupa za torte premažite maslacem. Izmiješajte 5 žlice brašna, 3 žlice kakaa i 3 žlice praška za pecivo. Umutite 7 jaja na velikoj brzini, dok ne postane pjenasto, oko 3 minute. Polako dodajte 1/2 šalice šećera i nastavite mutiti oko 15 minuta. Pažljivo umiješajte suhe sastojke u jaja. Podijelite tijesto ravnomjerno između dvije tepsije i pecite oko 45 minuta. Kad je pečeno, ostavite u kalup za pečenje 5 minuta, a zatim potpuno ohladite.
Napravite glazuru za ferrero rocher tortu. Rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici. Ostavite na sobnoj temperaturi. Umutite čokoladu, 300 grama maslaca sobne temperature i namaz od čokolade dok se dobro ne sjedine i ne postanu pahuljaste.
Sastavite ferrero rocher tortu. Kada se kolač ohladi, podijelite svaki biskvit vodoravno na 2 ravnomjerna sloja. Zdrobite oblatne tako da ih stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem, pa pređite preko njih oklagijom. Rezervirajte ¾ šalice glazure za ukrašavanje.
Prelijte s ¼ preostale glazure na ferrero rocher tortu i ravnomjerno rasporedite. Pospite ⅓ zdrobljenih oblatni. Ponovite s preostalim slojevima kolača. Strane torte premažite rezerviranom glazurom.
Ferrero rocher torta je gotova, prije posluživanje neka se dobro rashladi.