jesenski okusi / Dva slasna recepta za tjesteninu s tikvom butternut

Image
Foto: www.profimedia.hr

Jesen nam stiže na vrata, a s njom stižu i novi okusi u kuhinji. Donosimo vam dva odlična recepta za butternut tikvu ili muškatnu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijete nove recepte

17.9.2019.
16:30
www.profimedia.hr
VOYO logo

Muškantna tikva s pancetom i tjesteninom

Sastojci: 

  • 60 g pancete
  • 3 glavice ljutike
  • ½ svježeg crvenog čilija
  • 650 g tikve, oguljene i nasjeckane
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 400 g tjestenine penne
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 10 g parmezana

(Foto: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/4a06e7e5a1ff480548057c85c1d69fa0_view_article_new.jpg?v=27

Priprema: 

1. Sitno nasjeckajte pancetu, ljutiku i čili, a zatim tikvu narežite na kockice od 1 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Zagrijte 4 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte pancetu i pržite 1 minutu, a zatim umiješajte listiće ljutike, čilija i ružmarina. Kuhajte još 2 do 3 minute te dodajte tikvu i povrtni temeljac. Kada dođe do vrenja, pirjajte 20 minuta ili dok tikva ne omekša i smanji se količina tekućine.

3. U međuvremenu, kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ju ne skuhate al dente. Ocijedite tjesteninu i sačuvajte dio tekućine. Zatim tjesteninu lagano pomiješajte u umak. Nježno miješajte i dodajte još malo tekućine od tjestenine i kuhajte još dvije minute dok se okusi ne pomiješaju. Umiješajte sitno naribani parmezan i servirajte toplo. Prema želji dodajte parmezan prije posluživanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina s muškatnom tikvom i kozjim sirom

Sastojci: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 900 grama tikve butternut, oguljene, očišćene i izrezane na kockice
  • 1 luk, narezan na komadiće
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 kilogram penne tjestenine
  • 1 šalica kozjeg sira, drobljeni
  • 1 šalica grubo nasjeckanih oraha, tostiranih
  • 1 pakirana šalica nasjeckanog svježeg lišća bosiljka
  • 1/3 šalice sitno naribanog parmezana

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/05f814e76d155a28499f0069021f0e36_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 1. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Papir za pečenje stavite u lim i lagano polijte biljnim uljem. 

2. Pomiješajte tikvu i luk te stavite u lim za pečenje. Lagano polijte maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Pecite oko 40 do 45 minuta dok povrće ne dobije zlatnu boju i bude pečeno. Dok se tikva i luk hlade, skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i ostavite oko 2 šalice vode od tjestenine. 

3. U veću zdjelu stavite tjesteninu, kozji sir i 1 šalicu vode. Miješajte dok se sir ne rastopi i stvori kremasti umak. Dodajte u smjesu tikvu i luk, orahe i bosiljak. Dobro posolite i začinite paprom, po ukusu. Na kraju dodajte parmezan i poslužite.

Dobar tek!

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo