Domaći umak za wok je brz i jednostavan za pripremu, a možete ga prilagoditi svom ukusu dodavanjem drugih sastojaka poput čili paprike, meda ili sezamovog ulja.
Sastojci:
- 1/4 šalice soja sosa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice rižinog octa
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1/4 šalice pileće juhe
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica đumbira u prahu
- 1 žličica crvene paprike u prahu
Kako biste pripremili domaći umak za wok, u zdjeli pomiješajte soja sos, smeđi šećer, rižin ocat, riblji umak i kukuruzni škrob dok se škrob ne otopi.
Nakon toga u tavi zagrijte malo ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i đumbir i pržite oko 30 sekundi, dok sastojci ne zamirišu.
Kod pripreme domaćeg umaka za wok, nikako nemojte zaboraviti dodati crvenu papriku i pržite još deset sekundi. Ulijte smjesu soja sosa, šećera i ostalih sastojaka u tavu te sve zajedno promiješajte.
Postepeno dodajte pileću juhu i kuhajte, miješajući, dok se vaš umak ne zgusne. Domaći umak za wok sada je spreman te ga bez problema možete koristiti u vašem jelu.