Recept i priprema /

Kako pripremiti domaći umak za wok?

Image
Foto: Pixabay

Kombinacija slatkog i kiselog u umaku za wok je neodoljiva. Kako pripremiti domaći umak za wok?

17.4.2023.
10:58
Pixabay
VOYO logo

Domaći umak za wok je brz i jednostavan za pripremu, a možete ga prilagoditi svom ukusu dodavanjem drugih sastojaka poput čili paprike, meda ili sezamovog ulja.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/4 šalice soja sosa
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1/4 šalice pileće juhe
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1 žličica crvene paprike u prahu

Kako biste pripremili domaći umak za wok, u zdjeli pomiješajte soja sos, smeđi šećer, rižin ocat, riblji umak i kukuruzni škrob dok se škrob ne otopi.

Nakon toga u tavi zagrijte malo ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i đumbir i pržite oko 30 sekundi, dok sastojci ne zamirišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod pripreme domaćeg umaka za wok, nikako nemojte zaboraviti dodati crvenu papriku i pržite još deset sekundi. Ulijte smjesu soja sosa, šećera i ostalih sastojaka u tavu te sve zajedno promiješajte.

Postepeno dodajte pileću juhu i kuhajte, miješajući, dok se vaš umak ne zgusne. Domaći umak za wok sada je spreman te ga bez problema možete koristiti u vašem jelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo