Za izradu domaćih tvrdih bombona potrebno je dosta strpljenja. Prilikom pripreme bombona treba postići odgovarajuću temperaturu šećera kako bi bomboni uspjeli. Prema vlastitim željama možete koristiti različite aromatizirane ekstrakate i prehrambenu boju.
Sastojci potrebni za izradu domaćih tvrdih bombona:
- 3 ¾ šalice bijelog šećera
- 1 ½ šalice svijetlog kukuruznog sirupa
- šalica vode
- žlica extrakta naranče
- ½ žličice prehrambene boje (po izboru)
- ¼ šalice šećera za posipanje
Postupak pripreme domaćih tvrdih bombona:
U loncu pomiješajte bijeli šećer, kukuruzni sirup i vodu. Kuhajte uz stalno miješanje dok se šećer ne otopi, a zatim zakuhajte. Bez miješanja, zagrijte bombone na 150 stupnjeva Celzijusa ili dok mala količina sirupa ispuštena u hladnu vodu ne stvori tvrde, lomljive niti.
Maknite s vatre i po želji umiješajte aromatizirani ekstrakt i prehrambenu boju. Izlijte na podmazan pleh za kolačiće, a vrh pospite šećerom. Ostavite da se ohladi, pa izlomite na komade.
Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi.