Kuharica /

Domaći tvrdi bomboni najbolji bomboni

Image
Foto: Pixabay

Domaći tvrdi bomboni su najbolji bomboni. Napravite sami domaće tvrde bombone i uživajte u slatkom.

1.2.2022.
15:44
Pixabay
VOYO logo

Za izradu domaćih tvrdih bombona potrebno je dosta strpljenja. Prilikom pripreme bombona treba postići odgovarajuću temperaturu šećera kako bi bomboni uspjeli. Prema vlastitim željama možete koristiti različite aromatizirane ekstrakate i prehrambenu boju.

Sastojci potrebni za izradu domaćih tvrdih bombona:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 ¾ šalice bijelog šećera
  • 1 ½ šalice svijetlog kukuruznog sirupa
  • šalica vode
  • žlica extrakta naranče
  • ½ žličice prehrambene boje (po izboru)
  • ¼ šalice šećera za posipanje

Postupak pripreme domaćih tvrdih bombona:

U loncu pomiješajte bijeli šećer, kukuruzni sirup i vodu. Kuhajte uz stalno miješanje dok se šećer ne otopi, a zatim zakuhajte. Bez miješanja, zagrijte bombone na 150 stupnjeva Celzijusa ili dok mala količina sirupa ispuštena u hladnu vodu ne stvori tvrde, lomljive niti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite s vatre i po želji umiješajte aromatizirani ekstrakt i prehrambenu boju. Izlijte na podmazan pleh za kolačiće, a vrh pospite šećerom. Ostavite da se ohladi, pa izlomite na komade.

Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo