Recept za njoke /

Recept za pripremu domaćih njoka bez jaja

Image
Foto: Pixabay

Domaći njoki bez jaja idealni su prilog uz umake od rajčice, ragu ili umak od parmezana, a uz to su prikladni za prehranu vegana i vegetarijanaca.

30.10.2021.
10:38
Pixabay
VOYO logo

Uz to što su prikladni za prehranu vegana i vegetarijanaca, domaći njoki bez jaja ne sadrže mliječne proizvode što je idealno za ljude koji ne podnose laktozu.

Potrebni sastojci za domaće njoke bez jaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 0.5 kg kuhanog i oguljenog krumpira
  • 1-2.5 šalice brašna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli

Domaći njoki bez jaja pripremaju se na sljedeći način:

Ogulite krumpire i narežite ih na male kockice otprilike iste veličine.
Kuhajte dok ne omekšaju.
Zatim ih usitnite bez da zaostaju grudice kumpira.
Dodajte maslinovo ulje i dobro umiješajte u krumpir.
Krumpiru dodajte brašna i soli dok smjesa ne poprimi čvrst oblik.
Dobiveno tijesto staviti na pobrašnjenu površinu te dobro izmijesiti. Ukoliko je potrebno dodati brašna.
Ostaviti tijesto da stoji 5 minuta.
Ukoliko je tijesto ljepljivo dodati još brašna da bi se domaći njoki bez jaja mogli dobro mijesiti.
Tijesto oblikujte u loptu zatim pritisnite da dobijete oblik tijesta za pizzu. Narežite na 8 komada.
Domaći njoki bez jaja oblikuju se rukom u traku i potrebno ih je narezati na sitne dijelove.
Zagrijte vodu i dodajte sol, te dodajte njoke. Kuhajte 2-4 minute odnosno dok domaći njoki bez jaja ne isplivaju na površinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo