Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti domaći ljuti umak?

Ljubitelj ste ljutog, no više volite domaći nego kupovni ljuti umak? Saznajte kako napraviti domaći ljuti umak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Domaći ljuti umak je najbolji umak. Napravite sami domaći ljuti umak i prilagodite ga u potpunosti svom ukusu. Kako napraviti domaći ljuti umak?

Sastojci za pripremu domaćeg ljutog umaka:

230g čili papričica

2 češnja češnjaka, oguljena

1 žlica soli

¼ čaše vode

¼ čaše jabučnog octa

Upute za pripremu domaćeg ljutog umaka:

1. Dodajte čili papričice, češnjak, sol i vodu u mikser. Miksajte sve dok smjesa ne postane slična kremi.

2. Premjestite u čistu posudu i prekrijte posudu krpom. Ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji od 24 do 48 sati.

3. Nakon što je smjesa odstojala, ubacite jabučni ocat i promiješajte smjesu. Ponovno prekrijte krpom i ostavite da odstoji 5 do 7 dana, najbolje bi bilo da odstoji 7 dana.

4. Nakon što je smjesa odstojala, ubacite ju ponovno u mikser i smiksajte. Ako je smjesa jako gusta, možete dodati vode, ili jabučnog octa, kako god želite.

5. Prebacite u čistu staklenku, dobro zatvorite i stavite na hladno mjesto ili hladnjak. Može stajati i nekoliko mjeseci.

6. Sasvim je normalno da se sastojci odvoje jedni od drugih u staklenki, jednostavno protresite sve prije upotrebe.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike