Dizana tijesta /

Domaći kruh sa suhim kvascem - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ponekad je teško pronaći dobar i jednostavni recept za kruh. Donosimo recept kako se radi domaći kruh sa suhim kvascem.

12.4.2023.
15:00
Pixabay
VOYO logo

Domaći kruh je najbolji kruh. Najljepše je kad kuća dobije miris svježeg, domaćeg kruha. Recepti za izradu domaćeg kruha su različiti zato je važno izabrati dobar recept. Pratite naš recept i napravite najbolji domaći kruh sigurno nećete požaliti.

Sastojci za domaći kruh sa suhim kvascem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • vrećica suhog kvasca
  • 2 i pol žličice šećera
  • 300 ml tople vode
  • 1 žlica soli
  • 500 g brašna za kruh
  • 2 žlice ulja

Priprema domaćeg kruha sa suhim kvascem:

Najprije pripremite kvasac. Nakon toga zamijesite tijesto od svih sastojaka. Dobiveno tijesto prekrijete krpom i stavite na toplo mjesto. Mora se udvostručiti. Kada se tijesto udvostruči ponovno ga promijesite i oblikujte kruh. Prebacite ga u lim za pečenje. Ostavite neka još malo stoji u limu za pečenje kako bi se udvostručilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite na 220°C dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju. Domaći kruh sa suhim kvascem je gotov, neka se ohladi prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo