Domaći kruh je najbolji kruh. Najljepše je kad kuća dobije miris svježeg, domaćeg kruha. Recepti za izradu domaćeg kruha su različiti zato je važno izabrati dobar recept. Pratite naš recept i napravite najbolji domaći kruh sigurno nećete požaliti.
Sastojci za domaći kruh sa suhim kvascem:
- vrećica suhog kvasca
- 2 i pol žličice šećera
- 300 ml tople vode
- 1 žlica soli
- 500 g brašna za kruh
- 2 žlice ulja
Priprema domaćeg kruha sa suhim kvascem:
Najprije pripremite kvasac. Nakon toga zamijesite tijesto od svih sastojaka. Dobiveno tijesto prekrijete krpom i stavite na toplo mjesto. Mora se udvostručiti. Kada se tijesto udvostruči ponovno ga promijesite i oblikujte kruh. Prebacite ga u lim za pečenje. Ostavite neka još malo stoji u limu za pečenje kako bi se udvostručilo.
Pecite na 220°C dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju. Domaći kruh sa suhim kvascem je gotov, neka se ohladi prije rezanja.