Kuharica /

Domaći kečap za pizzu gotov za samo 5 minuta - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Domaći kečap za pizzu gotov u samo 5 minuta. Ovaj kečap za pizzu je super jednostavan za napraviti, a bogatog je okusa.

7.10.2022.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Vjerojatno najpoznatiji umak od rajčice na svijetu, kečap je super svestran i može se koristiti u mnogo različitih recepata. Danas pripremamo domaći kečap za pizzu. Isto tako ovaj domaći kečap za pizzu je se može koristiti i kao umak za dip. Oduvijek je omiljen među djecom i odraslima, kečap je glavni sastojak pizze.

Pogledajte kako se priprema domaći kečap za pizzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za domaći kečap za pizzu:

  • 300 g paste od rajčice
  • 80 g javorovog sirupa
  • 60 ml octa ili jabučnog octa
  • 60 ml vode
  • 2 žličice luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 1 žličica crnog papra u prahu
  • naribani muškatni oraščić

Kako se priprema domaći kečap za pizzu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite sve sastojke u snažan blender. Miješajte dok se ne sjedini i ne postignete glatku teksturu. Dodajte prstohvat muškatnog oraščića i čilija u prahu na kraju za pikantnost ili ostavite kečap običnim. Čuvajte domaći kečap za pizzu u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo