Vjerojatno najpoznatiji umak od rajčice na svijetu, kečap je super svestran i može se koristiti u mnogo različitih recepata. Danas pripremamo domaći kečap za pizzu. Isto tako ovaj domaći kečap za pizzu je se može koristiti i kao umak za dip. Oduvijek je omiljen među djecom i odraslima, kečap je glavni sastojak pizze.
Pogledajte kako se priprema domaći kečap za pizzu.
Sastojci za domaći kečap za pizzu:
- 300 g paste od rajčice
- 80 g javorovog sirupa
- 60 ml octa ili jabučnog octa
- 60 ml vode
- 2 žličice luka u prahu
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica cimeta u prahu
- 1 žličica crnog papra u prahu
- naribani muškatni oraščić
Kako se priprema domaći kečap za pizzu?
Stavite sve sastojke u snažan blender. Miješajte dok se ne sjedini i ne postignete glatku teksturu. Dodajte prstohvat muškatnog oraščića i čilija u prahu na kraju za pikantnost ili ostavite kečap običnim. Čuvajte domaći kečap za pizzu u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.