Domaći kečap za pizzu gotov za samo 5 minuta - recept i priprema
Vjerojatno najpoznatiji umak od rajčice na svijetu, kečap je super svestran i može se koristiti u mnogo različitih recepata. Danas pripremamo domaći kečap za pizzu. Isto tako ovaj domaći kečap za pizzu je se može koristiti i kao umak za dip. Oduvijek je omiljen među djecom i odraslima, kečap je glavni sastojak pizze.
Pogledajte kako se priprema domaći kečap za pizzu.
Sastojci za domaći kečap za pizzu:
300 g paste od rajčice
80 g javorovog sirupa
60 ml octa ili jabučnog octa
60 ml vode
2 žličice luka u prahu
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica soli
1 žličica cimeta u prahu
1 žličica crnog papra u prahu
naribani muškatni oraščić
Kako se priprema domaći kečap za pizzu?
Stavite sve sastojke u snažan blender. Miješajte dok se ne sjedini i ne postignete glatku teksturu. Dodajte prstohvat muškatnog oraščića i čilija u prahu na kraju za pikantnost ili ostavite kečap običnim. Čuvajte domaći kečap za pizzu u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.