Ideja i recept / Što pripremiti za domaći doručak?

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti doručak sa domaćim sastojcima? Pripremite domaću pitu za doručak. Donosimo ukusan recept za domaći doručak.

27.9.2022.
12:01
Pixabay
VOYO logo

Pita za doručak je potpuni domaći doručak. Hrskava smeđa korica punjena je gljivama, cheddar sirom i jajima i prekrivena hrskavom slaninom za savršen slani i slatki zalogaj.

Sastojci potrebni da se pripremi domaći doručak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 kriški slanine
  • 8 polpeta od ribanog krumpira, odmrznto
  • 1 žlica maslaca
  • 120 g gljiva, narezanih na kockice
  • Sol i svježe mljeveni papar, po ukusu
  • 6 velikih jaja
  • 120 ml punomasnog mlijeka
  • 120 grama nasjeckanog cheddar sira
  • 120 grama nasjeckanog mladog luka
  • 2 žlice javorovog sirupa

Priprema domaćeg doručka - domaće pite:

Kako biste pripremili domaći doručak, najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite kalup za pitu i stavite polpete od ribanog krumpira u kalup tako da u potpunosti prekrijete dno. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta dok ne porumene. Dodajte kriške slanine u lim obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta, ili dok ne postane čvrsto, ali ne hrskavo. Dok se korica i slanina peku, pripremite gljive. Dodajte maslac u tavu za pirjanje. Kad se otope, dodajte gljive te malo soli i papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite na srednje jakoj vatri dok ne porumene, oko 3 minute. Umutite jaja dok se potpuno ne umute i dok se bjelanjci i žumanjci potpuno ne sjedine. U jaja dodajte kuhane gljive, mlijeko, naribani sir i nasjeckani mladi luk. Ulijte smjesu jaja u kalup za pitu te pecite 25 minuta ili dok se jaja ne stvrdnu. Oblikujte slaninu u rešetkastu koru preko vrha jaja i poslužite domaći doručak. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo