Pita za doručak je potpuni domaći doručak. Hrskava smeđa korica punjena je gljivama, cheddar sirom i jajima i prekrivena hrskavom slaninom za savršen slani i slatki zalogaj.
Sastojci potrebni da se pripremi domaći doručak su:
- 10 kriški slanine
- 8 polpeta od ribanog krumpira, odmrznto
- 1 žlica maslaca
- 120 g gljiva, narezanih na kockice
- Sol i svježe mljeveni papar, po ukusu
- 6 velikih jaja
- 120 ml punomasnog mlijeka
- 120 grama nasjeckanog cheddar sira
- 120 grama nasjeckanog mladog luka
- 2 žlice javorovog sirupa
Priprema domaćeg doručka - domaće pite:
Kako biste pripremili domaći doručak, najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite kalup za pitu i stavite polpete od ribanog krumpira u kalup tako da u potpunosti prekrijete dno. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta dok ne porumene. Dodajte kriške slanine u lim obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta, ili dok ne postane čvrsto, ali ne hrskavo. Dok se korica i slanina peku, pripremite gljive. Dodajte maslac u tavu za pirjanje. Kad se otope, dodajte gljive te malo soli i papra.
Pecite na srednje jakoj vatri dok ne porumene, oko 3 minute. Umutite jaja dok se potpuno ne umute i dok se bjelanjci i žumanjci potpuno ne sjedine. U jaja dodajte kuhane gljive, mlijeko, naribani sir i nasjeckani mladi luk. Ulijte smjesu jaja u kalup za pitu te pecite 25 minuta ili dok se jaja ne stvrdnu. Oblikujte slaninu u rešetkastu koru preko vrha jaja i poslužite domaći doručak. Dobar tek!