Dinstani pileći file je savršen ručak za posebne prigode. Osim okusom oduševiti će vas i prezentacijom. Pogledajte kako napraviti dinstani pileći file.
Sastojci za dinstani pileći file:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 velika luka narezana
- 8 pilećih bataka bez kože s kostima, bez kože
- ¼ šalice pileće juhe ili vode
- posolite po ukusu
Kako se priprema dinstani pileći file?
Skuhajte luk. Zagrijte oko 2 do 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja u velikoj tavi ili tavi od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani luk i dobro začinite košer soli. Pirjajte luk, često miješajući dok ne omekša i pusti sok poprimajući prekrasnu duboku zlatnosmeđu boju, oko 10 do 15 minuta (poklopite tavu kako biste ubrzali vrijeme kuhanja, ako želite). Upravljajte toplinom kako biste osigurali da luk omekša i karamelizira se bez da zagori.
U međuvremenu začinite piletinu s obje strane košer soli. Nakon što se luk lijepo karamelizirao, potisnite ga na rubove posude. Dodajte piletinu u tavu i pržite s obje strane dok ne porumeni. Ovaj put nemojte pokrivati posudu.
Nakon što se piletina lijepo zapekla, dodajte juhu ili vodu (trebali biste imati malo soka u tavi od piletine i luka. Počnite s ¼ šalice tekućine i dodajte još ako je potrebno da dobijete umak). Pokrijte posudu i kuhajte oko 25 do 30 minuta ili dok piletina nije potpuno pečena. Dinstani pileći file poslužite preko riže ili s kruhom.