Jela s mesom /

Kako se priprema sočan i ukusan dinstani pileći file?

Image

Ovaj lagani, brzi i ukusni dinstani pileći file recept je za piletinu na tavi od 5 sastojaka s puno luka iznenadit će vaše nepce na najbolji mogući način! Kako se priprema dinstani pileći file?

1.12.2022.
10:53
VOYO logo

Dinstani pileći file je savršen ručak za posebne prigode. Osim okusom oduševiti će vas i prezentacijom. Pogledajte kako napraviti dinstani pileći file.

Sastojci za dinstani pileći file:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 velika luka narezana
  • 8 pilećih bataka bez kože s kostima, bez kože
  • ¼ šalice pileće juhe ili vode
  • posolite po ukusu

Kako se priprema dinstani pileći file?

Skuhajte luk. Zagrijte oko 2 do 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja u velikoj tavi ili tavi od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani luk i dobro začinite košer soli. Pirjajte luk, često miješajući dok ne omekša i pusti sok poprimajući prekrasnu duboku zlatnosmeđu boju, oko 10 do 15 minuta (poklopite tavu kako biste ubrzali vrijeme kuhanja, ako želite). Upravljajte toplinom kako biste osigurali da luk omekša i karamelizira se bez da zagori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu začinite piletinu s obje strane košer soli. Nakon što se luk lijepo karamelizirao, potisnite ga na rubove posude. Dodajte piletinu u tavu i pržite s obje strane dok ne porumeni. Ovaj put nemojte pokrivati ​​posudu.

Nakon što se piletina lijepo zapekla, dodajte juhu ili vodu (trebali biste imati malo soka u tavi od piletine i luka. Počnite s ¼ šalice tekućine i dodajte još ako je potrebno da dobijete umak). Pokrijte posudu i kuhajte oko 25 do 30 minuta ili dok piletina nije potpuno pečena. Dinstani pileći file poslužite preko riže ili s kruhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo