Dinstani kiseli kupus sa suhim mesom odlično je glavno jelo. Vrlo je zasitno, a nije zahtjevno za pripremu. Tijekom pripreme dinstanog kiselog kupusa možete dodati i suho meso po želji. Možete staviti naprimjer rebarca ili svinjski buncek.
Sastojci potrebni za pripremu dinstanog kiselog kupusa sa suhim mesom su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- svinjski buncek
- kobasica
- 2 lovorova lista
- 3 češnja češnjaka
- 4 zrna papra
- kiseli kupus
- nekoliko komada krumpira
Upute za pripremu dinstanog kiselog kupusa sa suhim mesom:
- Suho meso dan ranije operite i stavite u posudu s vodom da odstoji preko noći.
- Ujutro ga izvaditi iz vode i ponovo operite i zatim stavite u posudu u kojoj će se kuhati.
- Kiseli kupus narežite na komade, ovisno koliko sitno volite i operite ga pod vodom ako je potrebno.
- Na meso stavite lovor, češnjak i papar u zrnu. Nakon toga sve prekrijte kiselim kupusom i zalijte vodom toliko da prekrije kupus.
- Poklopite posudu i kuhajte na jakoj vatri sve dok ne prokuha, nakon toga vatru smanjite da se lagano kuha sve dok meso nije skoro gotovo.
- Krumpir ogulite i cijeli stavite na kupus te kuhajte još sve dok krumpir nije kuhan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa