Dinstani kiseli kupus sa suhim mesom odlično je glavno jelo. Vrlo je zasitno, a nije zahtjevno za pripremu. Tijekom pripreme dinstanog kiselog kupusa možete dodati i suho meso po želji. Možete staviti naprimjer rebarca ili svinjski buncek.
Sastojci potrebni za pripremu dinstanog kiselog kupusa sa suhim mesom su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- svinjski buncek
- kobasica
- 2 lovorova lista
- 3 češnja češnjaka
- 4 zrna papra
- kiseli kupus
- nekoliko komada krumpira
Upute za pripremu dinstanog kiselog kupusa sa suhim mesom:
- Suho meso dan ranije operite i stavite u posudu s vodom da odstoji preko noći.
- Ujutro ga izvaditi iz vode i ponovo operite i zatim stavite u posudu u kojoj će se kuhati.
- Kiseli kupus narežite na komade, ovisno koliko sitno volite i operite ga pod vodom ako je potrebno.
- Na meso stavite lovor, češnjak i papar u zrnu. Nakon toga sve prekrijte kiselim kupusom i zalijte vodom toliko da prekrije kupus.
- Poklopite posudu i kuhajte na jakoj vatri sve dok ne prokuha, nakon toga vatru smanjite da se lagano kuha sve dok meso nije skoro gotovo.
- Krumpir ogulite i cijeli stavite na kupus te kuhajte još sve dok krumpir nije kuhan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa