Recepti za pripremu gljiva bukovača su različiti, ali najčešći i najbrži način pripreme gljiva bukovača su dinstane na tavi. Donosimo provjereni i jednostavni recept za pripremu gljiva bukovača na tavi. Ovaj recept možete prilagoditi svom ukusu i dodati ili oduzeti začine prema želji. Prema ovom receptu potreban je i soja sos, ali ako ne želite možete izostaviti ovaj sastojak.
Sastojci za dinstane bukovače:
- 1 kg bukovača
- 2 žlice maslinovog ulja
- žličica soja umaka
- žlica maslaca
- češanj češnjaka
- peršin
- sol
- papar
Recept kako pripremiti dinstane bukovače:
Očistite bukovače i prerežite na četvrtine. Zagrijte maslinovo ulje i dinstajte bukovače na tavi. Dodajte soja umak i dinstajte oko 3 minute. Dodajte maslac i češnjak te dinstajte oko 2 minute. Na kraju začinite gljive bukovače sa soli i paprom, a i možete dodati peršin ili začin prema ukusu.
Bukovače dinstane na tavi s aromom češnjaka i maslaca su gotove, najbolje su kada se posluže odmah tople uz salatu prema želji.