Deserti s jagodama pravi su pogodak za ljeto jer su osvježavajući i hladni. Evo kako se priprema ovaj desert s jagodama.
Sastojci za ovaj desert s jagodama.
- ¾ šalice džema od malina bez sjemenki
- 1 kg jagoda, oljuštenih i narezanih na kriške
- 350 g malina
- 530 g borovnica
- 1,5 šalice vrhnja za šlag
- 250 g krem sira
- 1¾ šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- paket hrskavih keksa
Upute za pripremu ovog deserta s jagodama:
Odvojite malo bobičastog voća za preljev. Zagrijte džem od malina u velikoj zdjeli u mikrovalnoj pećnici oko 1 minutu ili dok ne postane vruć i tekući. Dodajte svježe bobice i pomiješajte. Ostavite da odstoji dok pripremate ostatak recepta, povremeno miješajući.
Slijedeći korak pripreme deserta s jagodama je priprema vrhnja. U velikoj zdjeli tucite vrhnje dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Stavite na stranu. Kasnije će vam trebati za pripremu deserta s jagodama.
U drugoj velikoj zdjeli tucite omekšali krem sir sa šećerom u prahu dok ne postane glatko i kremasto. Istucite vaniliju, zatim istucite trećinu šlaga. Koristeći veliku gumenu lopaticu, umiješajte ostatak šlaga dok se dobro ne sjedini.
Pokrijte dno male posude ili staklene zdjelice slojem keksa (prema potrebi izlomite na komade). Zatim dodajte ⅓ mješavine bobičastog voća i pekmeza, zatim ⅓ vrhnja. Naizmjenično, završavajući sa smjesom krem sira na vrhu. Za zadnji sloj kreme, ostavite rub od 2 cm oko ruba tako da se vidi voće ispod. Ukrasite rezerviranim cijelim bobicama i svježom mentom ako koristite. Ostavite u hladnjaku najmanje 8 sati ili preko noći prije posluživanja. Deserti od jagoda su tako jednostavni za pripremu, ovaj je već gotov. Dobar tek!