Kao prvi desert s jabukama donosimo okruglice s jabukama. Ove okruglice s jabukama plivaju u umaku od vanilije s maslacem. Sastojci potrebni za ovaj unikatni i ukusni desert su 1 konzervirano tijesto za biskvit u hladnjaku, 4 jabuke, 1 šalica bijelog šećera, 1 šalica vode, pola šalice rastopljenog maslaca, 2 žličice ekstrakta i pola žličice mljevenog cimeta.
Kako pripremiti ovaj desert s jabukama? Najprije ogulite i prepolovite jabuke. Zagrijte pećnicu na 175°C. Namažite maslacem tepsiju 7x11 inča. Odvojite biskvitno tijesto na 8 komada. Svaki komad tijesta poravnajte u krug. Omotajte jedan biskvit oko svake polovice jabuke i stavite šavom prema dolje u tavu.
U maloj zdjeli pomiješajte šećer, vodu, otopljeni maslac i vaniliju. Smjesu prelijte po okruglicama u tavi. Po vrhu pospite cimet. Pecite 35 do 40 minuta, do zlatne boje. Ovaj ukusni desert s jabukama poslužite vruće.
Za sljedeći desert s jabukama donosimo vam pečene jabuke s nadjevom od zobenih pahuljica. Za ovaj recept potrebne su vam 4 jabuke, 1 šalica zobenih pahuljica, 200 grama smeđeg šećera, 1 žličica mljevenog cimeta te 200 grama maslaca.
Za početak pripreme ovog ukusnog deserta s jabukama zagrijte pećnicu na 175°C.
Udubite svaku jabuku tako da napravite rupu u sredini te rasporedite jabuke na obloženi lim za pečenje. Pomiješajte zob, smeđi šećer i cimet zajedno u zdjeli. Izrezati na maslacu dok se ravnomjerno ne sjedine. U svaku jabuku žlicom dodajte 1/4 mješavine zobi. Pecite u zagrijanoj pećnici dok jabuke ne omekšaju i dok punjenje ne počne pjeniti, oko 30 minuta.
Ovi ukusni deserti s jabukama savršeni su za jesenske dane.