Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Dagnje na žaru - ručak gotov za pola sata

Dagnje na žaru pripremaju se svega 30 minuta. Ne tražite razloge, već i vi kod kuće pripremite dagnje na žaru.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Dagnje na žaru privlačne su svima. Okusom će ispasti malo drugačije, nego kada ih pripremate u crvenom umaku, ali će tim okusom dagnje na žaru oduševiti svakog. Osim toga, velika je prednost da su dagnje na žaru brzo gotove.

Dagnje na žaru pripremaju se od sljedećih sastojaka:

2 kg dagnja

1 manji luk

svježi peršin

2 režnja češnjaka

2 žlice maslinova ulja

1 žlica limunova soka

10 dcl prošeka

sol, papar

Dagnje na žaru priprema:

Za početak dagnje očistite tako da ih operete u hladnoj slanoj vodi te dobro iščetkate.

Isto tako, potrebno je očistiti tzv. bradicu koja viri iz ove školjke, a kojom se ona drži za stijenu. Taj dio treba izvući i odstraniti. Tako očišćene dagnje stavite direktno na žar ili vruću ploču štednjaka i pecite ih dok se ne otvore. Zatim ih skinite s vatre te preko njih prelijte smjesu koju ste prethodno napravili od maslinova ulja, prošeka, limunova soka, sitno narezanog češnjaka, peršina i luka te malo soli i papra.

Sve dobro izmiješajte i poslužite dagnje na žaru.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike