Jelo s dagnjama /

Dagnje na žaru - recept i priprema

Image

Priprema dagnji na žaru nikada nije bila jednostavnija. Saznajte kako pripremiti dagnje na žaru korak po korak.

9.4.2022.
16:45
VOYO logo

Dagnje na žaru jedan je od popularnijih načina pripreme dagnji. Donosimo kratke upute pomoću kojih ćete pripremiti najbolje dagnje na žaru.

Sastojci za dagnje na žaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg svježih dagnji
  • pola šalice maslaca
  • 1 češanj češnjaka, mljevenog
  • 2 žlice suhog bijelog vina
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Kako se pripremaju dagnje na žaru?

Očistite dagnje u školjkama pod hladnom tekućom vodom. Ako postoje, uklonite tekstilna vlakna. Pomiješajte 4 litre hladne vode i 1/3 šalice soli i u to dodajte dagnje. Potopite 15 minuta I ocijedite, zatim isperite. Odbaciti vodu. Ponovite namakanje, cijeđenje i ispiranje dvaput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za umak, u malom loncu otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu. Dodajte vino i ostavite da prokuha. Maknite s vatre i umiješajte peršin kako biste pripremili umak za dagnje na žaru.

Otkinite komad teške folije i presavijte na pola kako biste napravili kvadrat. Stavite dagnje u sredinu folije kako biste ispekli dagnje na žaru. Podignite suprotne rubove folije i zatvorite duplim preklopom. Presavijte preostale rubove kako biste u potpunosti zatvorili dagnje, ostavljajući prostor za stvaranje pare.

Stavite paket folije na rešetku za roštilj izravno na srednje jaku vatru i pecite na roštilju 8 do 10 minuta ili dok se školjke ne otvore. Prebacite dagnje sa žara (one koje se ne otvore bacite) i svu tekućinu u zdjelu za posluživanje. Prebacite umak u male zdjelice za umakanje.

Poslužite dagnje na žaru s umakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo