Desert /

Čvrsta čokoladna krema odlična i kao desert u čaši

Image
Foto: Pixabay

Trebate čvrstu čokoladnu kremu za kolač? Pogledajte kako se priprema čvrsta čokoladna krema.

11.11.2022.
14:21
Pixabay
VOYO logo

Ova čvrsta čokoladna krema je toliko fina da možda neće stići do kolača jer ćete ju odmah pojesti.

Sastoji za čvrstu čokoladnu kremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 grama maslaca, omekšanog
  • 625 grama šećera u prahu ili šećera u prahu, prosijanog
  • 2 žlice punomasnog ili punomasnog mlijeka
  • 200 grama kvalitetne tamne čokolade, grubo izlomljene na komadiće

Kako se priprema čvrsta čokoladna krema?

Stavite maslac u veliku zdjelu i mutite električnom miješalicom na srednjoj brzini otprilike 4 minute za početak pripreme čvrste čokoladne kreme. Nakon što je maslac vrlo blijed i kremast, dodajte pola šećera i lagano mutite dok se šećer ne sjedini, a zatim ponovno tucite srednjom brzinom još dvije minute. Zatim dodajte ostatak šećera i mlijeko i lagano tucite dok se šećer ne sjedini prije nego što pojačate na srednje još dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 20 sekundi, dok se ne otopi. Provjerite je li čokolada glatka i otopljena, ali ne vruća kako bi bila savršena za čvrstu čokoladnu kremu. Ako je toplo na dodir, ostavite da se malo ohladi. U smjesu s maslacem dodajte otopljenu čokoladu i kratko miksajte dok se čokolada potpuno ne sjedini. Čvrstu čokoladnu kremu koristite za glazuru kolača ili kolača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo