Ova čvrsta čokoladna krema je toliko fina da možda neće stići do kolača jer ćete ju odmah pojesti.
Sastoji za čvrstu čokoladnu kremu:
- 350 grama maslaca, omekšanog
- 625 grama šećera u prahu ili šećera u prahu, prosijanog
- 2 žlice punomasnog ili punomasnog mlijeka
- 200 grama kvalitetne tamne čokolade, grubo izlomljene na komadiće
Kako se priprema čvrsta čokoladna krema?
Stavite maslac u veliku zdjelu i mutite električnom miješalicom na srednjoj brzini otprilike 4 minute za početak pripreme čvrste čokoladne kreme. Nakon što je maslac vrlo blijed i kremast, dodajte pola šećera i lagano mutite dok se šećer ne sjedini, a zatim ponovno tucite srednjom brzinom još dvije minute. Zatim dodajte ostatak šećera i mlijeko i lagano tucite dok se šećer ne sjedini prije nego što pojačate na srednje još dvije minute.
U međuvremenu otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 20 sekundi, dok se ne otopi. Provjerite je li čokolada glatka i otopljena, ali ne vruća kako bi bila savršena za čvrstu čokoladnu kremu. Ako je toplo na dodir, ostavite da se malo ohladi. U smjesu s maslacem dodajte otopljenu čokoladu i kratko miksajte dok se čokolada potpuno ne sjedini. Čvrstu čokoladnu kremu koristite za glazuru kolača ili kolača.