Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Desert /

Čvrsta čokoladna krema odlična i kao desert u čaši

Trebate čvrstu čokoladnu kremu za kolač? Pogledajte kako se priprema čvrsta čokoladna krema.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ova čvrsta čokoladna krema je toliko fina da možda neće stići do kolača jer ćete ju odmah pojesti.

Sastoji za čvrstu čokoladnu kremu:

350 grama maslaca, omekšanog

625 grama šećera u prahu ili šećera u prahu, prosijanog

2 žlice punomasnog ili punomasnog mlijeka

200 grama kvalitetne tamne čokolade, grubo izlomljene na komadiće

Kako se priprema čvrsta čokoladna krema?

Stavite maslac u veliku zdjelu i mutite električnom miješalicom na srednjoj brzini otprilike 4 minute za početak pripreme čvrste čokoladne kreme. Nakon što je maslac vrlo blijed i kremast, dodajte pola šećera i lagano mutite dok se šećer ne sjedini, a zatim ponovno tucite srednjom brzinom još dvije minute. Zatim dodajte ostatak šećera i mlijeko i lagano tucite dok se šećer ne sjedini prije nego što pojačate na srednje još dvije minute.

U međuvremenu otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 20 sekundi, dok se ne otopi. Provjerite je li čokolada glatka i otopljena, ali ne vruća kako bi bila savršena za čvrstu čokoladnu kremu. Ako je toplo na dodir, ostavite da se malo ohladi. U smjesu s maslacem dodajte otopljenu čokoladu i kratko miksajte dok se čokolada potpuno ne sjedini. Čvrstu čokoladnu kremu koristite za glazuru kolača ili kolača.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike